مطالعات روی پایه های فندق بدون پوست تا به امروز محدود شده است. با این حال، استفاده از پایه های قوی و غیر مکنده برای این گونه می تواند با کاهش نیاز سالانه به هرس مکنده ها، مقرون به صرفه بودن باغ ها را افزایش دهد.
بنابراین برداشت مکانیکی را تسهیل می کند و هزینه های مدیریت باغ و اثرات زیست محیطی را کاهش می دهد. نهال فندق ترکی غیر مکنده (C. colurna L.) به طور سنتی در صربستان مورد استفاده قرار گرفته است.
در دهه 1970، وزارت کشاورزی ایالات متحده در کوروالیس، اورگان (ایالات متحده آمریکا) اولین دو پایه کلونال غیر مکنده – “داندی” و “نیوبرگ” – را از دانه های گرده افشانی باز C. colurna منتشر کرد.
علاوه بر این، انتخاب C. avellana cvs. با چند مکنده ادامه دارد. کارآزماییهایی که در کشورهای مختلف با گیاهان ریشهدار و پیوندی انجام شده است، عملکرد خوب فندق پیوندی را نشان داده است.
در حال حاضر برخی از نهالستان ها در چندین کشور به تکثیر پایه فندق و پیوند درختان برای کاشت باغات تجاری می پردازند. علاقه به این ترکیبات رقم/پایه در حال افزایش است و انتظار میرود در سالهای آینده باغهای بیشتری از درختان پیوندی کاشته شود.
عادت طبیعی فندق اروپایی یک درختچه بزرگ چند ساقه است که در طول فصل رشد سالانه از جوانه هایی که در انتهای تنه قرار دارند، مکنده تولید می کند.
برای تسهیل مدیریت و برداشت مکانیزه در باغهای تجاری، تولیدکنندگان در چندین کشور تولیدکننده (اورگان (ایالات متحده آمریکا)، فرانسه، شیلی و تا حدی اسپانیا و ایتالیا) فندق را به یک تنه آموزش میدهند.
این سیستم آموزشی حذف مکنده هایی که به طور مداوم در هر فصل رشد ظاهر می شوند را ضروری می سازد. در باغهای بزرگ، حذف مکنده به یک عملیات فرهنگی عمده تبدیل میشود که به ۴ تا ۵ سمپاشی علفکش در سال و حذف گاه به گاه دستی در زمستان نیاز دارد.
کاهش تدریجی تعداد علفکشهایی که در طول سالها در دسترس هستند، مؤثر هستند و اثرات زیستمحیطی کمتری دارند، باعث شده است که حذف دستی مکندهها همچنان رایج و در نتیجه پرهزینه باشد.
این وضعیت را می توان با استفاده از پایه های غیر مکنده در باغات تجاری فندق بهبود بخشید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.