حلوا ارده سنتی تبریز

حلوا ارده را می‌ توان محصولی پرخاصیت و خوشمزه نامید که از ترکیب ارد و شیرین‌کننده‌ های مختلف تهیه می‌ شود حلوا ارده دارای انواع مختلفی می‌ باشد که یکی از انواع آن حلوا ارده سنتی تبریز است که دارای خواص زیاد و طعم دلنشینی می‌ باشد.

حلوا ارده سنتی تبریز

حلوا ارده تبریز

حلوا ارده تبریز بهتر است بدانید که یکی از بهترین مواد مغذی که فراورده کنجد تهیه میشود حلوا ارده است. این ماده که خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد و حاوی املاح و ویتامین های مختلفی می باشد می تواند برای کارکرد صحیح بدن بسیار لازم و ضروری باشد.

به ‌طور معمول حلوا ارده با شیرین کننده های طبیعی مثل شیره ها تهیه می شود که دارای فواید زیادی برای ارگان های داخلی بدن می باشد.از حلوا ارده می توانید در وعده صبحانه و میان وعده برای کودکان و زنان باردار استفاده کنید.

به دلیل وجود شیرین کننده های طبیعی و نداشتن شیرین کننده های مصنوعی؛حلوا ارده برای افراد دیابتی و افرادی که دارای قند خون بالا هستند می‌تواند مفید واقع شود.

همچنین به دلیل دارا بودن فیبر بسیار زیاد در کنجد،این ماده می تواند برای سلامت دستگاه گوارش و همچنین بهبود مشکلات گوارشی و پوست بسیار مفید باشد.

به دلیل مواد مغذی مختلفی که در حلوا ارده وجود دارد این ماده می‌تواند برای درمان اختلالات کبدی و کلیوی مفید واقع شود.

همچنین حلوا ارده به دلیل داشتن فسفر و اسید های چرب امگا ۳ موجود در خود می تواند باعث حفاظت از مو و جلوگیری از ریزش آن ها شود.

کنجد که دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی و طول عمر می باشد می‌توان از آن مشتقاتی مانند حلوا ارده که دارای طعم بسیار خوبی برای افراد مختلف خصوصاً کودکان می باشد،تهیه کرد.

بهتر است بدانید حلوا ارده از لحاظ سنتی دارای طبع گرم و تر می باشد، از این رو برای افرادی که دارای طبع سرد و بلغمی هستند بسیار مفید می باشد.

برای مثال مصرف روزانه و به اندازه این محصول باعث می شود سردی و درد مفاصل و استخوانها کاهش یابد و همچنین سردی از بدن خارج شود.

ارده حاوی مقادیر بسیار زیادی آهن می باشد که مصرف حلوا ارده میتواند کم خونی و کمبود آهن را در افراد مختلف به ویژه زنان باردار از بین ببرد.

همچنین حلوا ارده محصول دیر هضم می باشد و خوردن آن می تواند باعث شود تا مدت ها احساس سیری کرده و نیازی به مصرف مجدد غذا نداشته باشید. حلوا به دلیل دارا بودن مقدار بسیار زیاد کلسیم می تواند باعث تقویت سیستم حرکتی در افراد کم توان و ورزشکاران شود.

این ماده می تواند استخوانها و ماهیچه ها را تقویت نماید. آنتی اکسیدان های فراوان موجود در کنجد تهیه شده در حلوا ارده باعث می شود که این محصول به یک ماده ضد سرطان قوی تبدیل شود.

حلوا ارده که نوعی ارده ی بسیار مقوی می‌باشد به‌طور معمول در وعده صبحانه بیشتر از آن استفاده می‌کنند. در تهیه این محصول از مواد مختلفی استفاده می‌کنند ولی مواد پایه تشکیل‌ دهنده آن ارده و انواع مختلف شیرین‌کننده‌های طبیعی و یا مصنوعی می‌ باشد.

همچنین می‌توان از هل و چوبک نیز در تهیه آن استفاده کرد در طب سنتی به افرادی که دارای کم‌خونی و یا دچار ضعف ماهیچه‌ای هستند توصیه می‌شود که روزانه در وعده صبحانه خود اقدام به مصرف حلوا ارده کنند.

از جمله مهم‌ ترین توصیه‌ها در مورد روش نگهداری حلوا ارد این است که بهتر است آن را در محیطی خنک نگهداری کنید تا مزه‌اش حفظ شود و بافت آن از بین نرود.

همچنین بهترین زمان مصرف حلوا ارده پس ‌از باز شدن درب آن حدود ۴ ماه است که بهتر است آن را در این زمان مصرف کنید‌.

حلوا ارده دارای کالری بالایی می ‌باشد بنابراین برای کودکان و ورزشکاران بسیار مفید است و می ‌تواند انرژی مورد نیاز آن‌ها را فراهم نماید.

همچنین به‌ منظور افزایش قدرت یادگیری حافظه و بهبود عملکرد ذهنی در کودکان می‌ توانید در وعده صبحانه از حلوا ارده برای آن‌ها استفاده نمایید.

یکی از نکات بسیار مهم و قابل‌ ذکر در مورد مصرف حلوا ارده این است که بهتر است پس ‌از مصرف این ماده بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و اقدام به زدن مسواک کنید.

زیرا به دلیل استفاده از شیرین‌ کننده‌های مختلف در تهیه آن ممکن است باعث ایجاد حفره و پوسیدگی در دندان‌ها شود. بهتر از حلوا ارده را از مغازه‌های معتبر و محصولات دارای تأیید وزارت بهداشت تهیه نمایید تا از حلوا ارده های اصل و خالص استفاده نمایید

امروزه در بسیاری از شهرهای ایران به‌صورت تخصصی حلوا ارده تهیه می‌ شود اما می‌توان گفت شهر اردکان در استان یزد یکی از مهم‌ ترین و اصلی‌ ترین شهرهای تولیدکننده این ماده می‌ باشد.

در برخی نقاط برای تهیه حلوا ارده از شکر استفاده می‌ کند که بهتر از افرادی که به قند خون مبتلا هستند و یا دیابت دارند از این ماده استفاده نکنند.

برخی از گونه‌ های آن دارای شیرین‌ کننده‌ های طبیعی مانند انواع شیره ها هستند که دارای خواص بیشتر و همچنین سالم‌تر می‌باشد. اگرچه در بسیاری از مغازه‌های موجود در سطح شهر می‌ توان اقدام به خرید حلوا ارده کرد.

اما بعضی از افراد به دلیل به دلایل مختلف ترجیح می‌ دهند که این ماده مقوی و پرخاصیت را در منزل تهیه کنند که این کار می‌تواند بسیار سریع و آسان انجام شود.

همچنین می‌توانید در منزل براساس ذائقه و سلیقه شخصی خود از انواع مختلف مواد در تهیه آن استفاده کنید. یکی از محکم‌ترین نکاتی که در مورد حلوا ارده باید به آن دقت کرد چربی آن است.

در تهیه حلوا ارده‌ی طبیعی از روغن‌های مایع و یا روغن‌های غیرمجاز استفاده نمی‌شود؛ چربی این محصول از روغن کنجد تهیه‌ شده است که سرشار از انواع ویتامین‌ های مختلف و چربی‌های غیراشباع مانند امگا ۳ امگا ۶ می‌باشد و می‌تواند اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن را تهیه فراهم کند.

همچنین این چربی دارای خواص بسیار زیادی برای پوست و جلوگیری از چین‌ و چروک و پیری پوست می‌ باشد. همان‌طور که گفته شد در شهرهای مختلف ایران اقدام به تهیه حلوا ارده می کنند که یکی از آن ها؛شهر تبریز می‌ باشد.

حلوا ارده تبریز دارای کیفیت بسیار عالی و طعم دل‌نشین و خوش‌طعم می‌ باشد که افراد مختلف می‌توانند از آن استفاده کنند و از خواص بی‌نظیر آن بهره‌ مند شوند.